Vad kostar tapetsering i Stockholm?

Att anlita en målare för måleriarbeten eller tapetsering i Stockholm behöver inte vara kostsamt. Detta då man som privatperson kan använda sig av rotavdraget.

Det går ganska snabbt att fräscha upp bostaden med ny färg eller nya tapeter på väggarna. Som privatperson kan man också använda sig av rotavdraget när man anlitar en professionell målare för tapetsering. Det gör att det inte heller behöver bli särskilt kostsamt. Den händige kan givetvis måla och tapetsera om själv, men då gäller det att inte slarva med grundarbetet.

För att slutresultat ska bli både snyggt och hållbart måste väggarna rengöras och jämnas till innan man kan tapetsera. Finns det sedan tidigare flera lager med tapeter kan man först behöva riva bort dessa. Ibland kan man tapetsera över den gamla tapeten, men då är det viktigt att man kontrollerar att den inte lyser igenom den nya. I så fall måste man först grundmåla innan man kan sätta upp den nya tapeten.

Tapetsering med garanti

Vill man ha hjälp med tapetsering i Stockholm ska man kontakta några olika målare och först ta in offerter. Men man kan inte bara ta hänsyn till priset då man anlitar en målare eftersom det också är viktigt med skicklighet. Be därför också att få se exempel på arbeten som målaren har gjort eller fråga efter referenser.

En seriös målare lämnar också garanti på sitt arbete och rättar till sådant man inte är nöjd med. Fråga därför också målaren om vilka villkor som gäller. Innan arbetet sedan startar måste man skriva ett tydligt avtal som beskriver vad som ska göras i detalj. Det är också viktigt att få med slutpriset och ett datum när tapetseringen ska vara klar.

20 Aug 2022

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?