Välj ett byggföretag med bredd

Står du inför en större fastighetsrenovering? Då finns det många fördelar med att välja ett byggföretag som erbjuder totalentreprenad.

Som fastighetsägare gäller det att planera underhållet av sin egendom väl, något som inte alltid är så enkelt. Ibland kan krav från hyresgästerna göra att man får utföra en renovering tidigare än man tänkt sig, ibland kan en olyckshändelse - som en vattenläcka till exempel - orsaka stor förödelse som man genast måste ta itu med.

Då får man naturligtvis sätta den långsiktiga planeringen åt sidan, men att ändå ha just en sådan långsiktig plan för när underhåll av fastigheterna ska ske, och under vilka former, är viktigt för en sund ekonomi vid fastighetsägande.

Byggkontrakt

Dela inte upp renoveringsarbetet

Om du har en fastighet som måste renoveras är det ofta en god idé att åtgärda så mycket som möjligt på en och samma gång. Behöver fasaderna ny puts samtidigt som fönstren behöver renoveras eller till och med bytas ut så viner man ingenting på att först göra det ena och sedan det andra. Likadant inne i lägenheterna eller kontorslokalerna – att först fixa elen och sedan VVS i en äldre fastighet är onödigt när man lika gärna kan anlita ett byggföretag som kan sköta om allt i ett svep.

Totalentreprenad ger en smidigare renovering

Visst kan du anlita företag med spetskompetens inom de enskilda områdena, pruta och få ner priserna, men i längden är det alltid bättre att anlita ett byggföretag med bredd, som kan erbjuda totalentreprenad på hela renoveringen. Prislappen blir visserligen antagligen något högre, men du får en garanti på att jobbet blir korrekt utfört och att renoveringen löper smidigt. Ett företag som sköter allt renoveringsarbete på ett och samma kontrakt ser till att insatserna synkroniseras och att arbetet aldrig stannar upp på grund av krockar och missförstånd. I längden innebär en smidigare renovering att dina hyresgäster blir nöjdare.

Välj ett större byggföretag

Det finns olika typer av totalentreprenad. Dels finns det de byggfirmor som anlitar underleverantörer för de olika renoveringsarbetena och egentligen bara står för projektledning och synkronisering, medan andra gör arbetet. Det är dock ändå ett bättre alternativ än att själv försöka anlita underleverantörer, eftersom byggfirman antagligen har långsiktiga samarbetspartners och kan få fördelaktiga priser, något som förstås också kommer dig till gagn.

Men ännu bättre är det förstås att anlita en större byggfirma, som har all kompetens samlad under ett och samma tak och själva utför alla renoveringsarbeten. Då vet du att du får ett mycket smidigt renoveringsförlopp och att du alltid vet precis vilka det är som jobbar på din fastighet. Den tryggaste och säkraste lösningen både för dig och dina hyresgäster.

4 Nov 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?