Välj rätt VVS-partner om du är fastighetsägare i Stockholm

Den som äger hyresfastigheter eller planerar att bygga nya bostäder eller kontorshus i Stockholmsområdet vet att det är väldigt viktigt att hitta rätt firma för VVS-installationerna och pålitliga rörmokare i Stockholm som kan sköta underhåll och uppdateringar i de färdiga bostäderna och kontoren. Visst kan en fastighetsskötare ta hand om vissa enklare saker som att byta packningar i vattenkranar eller rensa mindre stopp i avlopp, men för andra uppgifter krävs det en kunnig rörmokare.

När du väljer leverantör finns det några olika faktorer som kan vara värda att ha i åtanke för att få ett så bra pris som möjligt för en service som är så bra som möjligt.

Rörmokare med erfarenhet av stora fastigheter

Se till att den rörmokare i Stockholm du anlitar har erfarenhet av att arbeta med större fastigheter. Det är stor skillnad på att installera VVS-anläggningar i en villa med ett fåtal kranar, toaletter, duschar och avlopp gentemot en stor hyresfastighet. När man installerar denna typ av system i större fastigheter måste de ofta kombineras med större styranläggningar och med god dokumentation för att veta exakt vilka delar som går vart.

Det handlar alltså om att hitta en firma som kan den typ av anläggning som du planerar att installera för regleringen av varmvatten och värmesystem till exempel. Antingen kan du välja att få tips från den firma som levererar dessa system eller så tar du med detta redan i upphandlingen så att du får en helhetslösning.

Det är helt klart en fördel att rörfirman har grundläggande kunskaper om den typen av system, även om de själva inte är ansvariga för byte av styrenheter och pumpar. Större VVS-firmor har inte nödvändigtvis större vana av att arbeta med stora fastigheter, men det är mer regel än undantag.

Välj en rörfirma som både erbjuder installation och service

Vissa rörfirmor fokuserar huvudsakligen på installation av VVS-anläggningar, medan andra ägnar sig åt service och underhåll. Det bästa är trots allt att försöka hitta en firma som erbjuder både och. Inte bara får du installationerna utförda som du vill, utan personalen som sedan tar hand om underhållet känner redan till hur din anläggning ser ut och vet vilket material som är installerat. Det gör det lättare för dem att ta med sig rätt verktyg och rätt reservdelar direkt.

Personlig kontakt också en viktig faktor

Den personliga kontakten är förstås också viktig när du väljer din rörmokare i Stockholm. Då det är en person som inte bara kommer att ha kontakt med dig som hyresvärd, utan också med hyresgästerna, är det viktigt att han eller hon är trevlig och förstående. Somliga hantverkare tar det för självklart att andra förstår precis vad det är som de gör och vad alla delar och utrustning heter. Hitta hellre upp någon som gärna förklarar och ger tips och råd till hyresgästerna till hur man bättre kan sköta utrustningen så kommer du att få en fastighet som håller bättre och med nöjda hyresgäster som gärna hör av sig i tid om det är något som behöver åtgärdas.

14 Sep 2017

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?