Varför inte renovera tak och producera din egen el?

Det är många positiva saker som händer just nu på miljöområdet. Även om man kan önska att vi, som kollektiv och samhälle, hade vaknat upp för 30 år sedan, är det bra att börja agera och tänka på miljön nu istället för att aldrig komma dit. När det kommer till miljön är det några saker som vi bör tänka på. Hur bygger vi våra hus, alltså vilka material använder vi? Vilka av de byggmaterial som finns är miljövänliga? Hur reser vi? Här önskar vi ju att alla valde bort flyget och reste på ett så mijövänligt sätt som det bara är möjligt. Hur konsumerar vi? Är vi miljövänliga konsumenter, eller vad?

Producera egen el via taket 

Som husägare kan man alltid välja milömedvetna material till huset och att värma huset på ett så miljömedvetet sätt. Det finns fina och moderna kaminer som ger ifrån sig fin värme. När det kommer till elkonsumtion, önskar vi att alla såg till att skaffa sig miljövänlig el. Vi måste alla tänka igenom vår energiförbrukning och sluta använda oss av fossil energiproduktion och i stället välja miljövänlig sådan, såsom sol- vatten och vindenergi. Att då som husägare välja ett tak som ändå är den yta som tar upp mesta av solen, och som samtidigt producerar el, utan att man som husägare behöver göra något åt saken. Att inte göra det borde vara ett brott, anser vi.

När det är dags att lägga nytt tak

Därför, när det är dags att lägga nytt tak, kan man alltid börja med att ta kontakt med en ett företag som arbetar med detta. Känner du ingen på rak arm, som både är miljömedveten och lan lägga det slags tak som du önskar kan du alltid googla "takläggare Stockholm". Då bör du få flera sådana takläggare som förslag av Google. Ta då kontakt med någon av dem och be om offert och referenser. Välj då någon som både har bra offert och goda referenser. Kan de lägga ett energitak åt dig och vet hur man ska göra och hur de fungerar, tycker vi att du ska anlita dem. Ju mer miljömedvetna hantverkarna är, desto bättre är det för dig som husägare.

Vi konsumenter har makten

Det positiva med de förändringar vi ser just nu som pågår på jorden, är den att vi som konsumenter faktiskt har makten att förändra industrin och tillverkarna. Om vi som konsumenter enbart frågar efter miljövänliga produkter, kommer industrin att ställa om till miljövänlig produktion. Om vi frågar efter miljövänliga resor och transporter kommer de branscherna att ställa om efter vår efterfråga.

18 Aug 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?