Vet mer om golvslipning

Uppdaterad: 14 januari 2021

Golvslipning i Stockholm, exempelvis, är något som kan markant kan förbättra utseendet i en bostad. Ett gammalt och slitet trägolv som får sig en slipning ser nästan ut som nytt efteråt. Samtidigt är det ett område som inte många är särskilt bekanta med. Hur ofta ska man slipa? Hur hittar jag en bra firma? Vad är dammfri golvslipning? Det, och en del andra frågor, hittar du svar på här nedan. 

Läs mer om golvslipning: golvslipningstockholm.net

En slipmaskin

När bör man slipa?

Golv, precis som allt annat i huset, behöver underhåll med jämna mellanrum. Hur ofta en golvslipning bör ske beror på flera faktorer, men främst vilket träslag golvet är i och hur mycket slitage det utsätts för. Ett hårt träslag som ek kräver inte lika tätt intervall av underhåll som exempelvis al eller furu. 

Är ni en stor familj och golvet är i till exempel vardagsrummet, köket eller ett annat ”vältrafikerat” rum, kommer slipningar att krävas med jämnare mellanrum. Det bästa är att kontinuerligt titta på hur golvet ser ut och utvärdera om det är dags för en golvslipning. 

Dammfri golvslipning

Kanske har du hört talas om detta? Skillnaden mellan en golvslipning förr och en idag är mycket stor. Tidigare kunde man få damm i princip överallt och städningen ofta kunde bli riktigt krävande. Det ställdes därför stora krav på hur väl man förberedde arbetet och att man täckte över känsliga delar i rummet. 

Idag ser det inte riktigt ut så längre. Oavsett om du anlitar en firma för golvslipning i Stockholm, Göteborg, Malmö eller någon annanstans i landet kommer de sannolikt att kunna erbjuda en dammfri variant.

Om du hyr en golvslipmaskin och ska göra jobbet på egen hand, är dessa maskiner i de allra flesta fall utrustade med effektiva uppsamlarpåsar och filter. Mindre maskiner kan gå att koppla in i en grovdammsugare. 

Att hitta en firma

Att hitta en firma för ett dylikt arbete är normalt inga problem, nästan oavsett var i landet man befinner sig. Störst urval har man visserligen i större städer som Stockholm och Göteborg, men även på mindre orter brukar ett gediget utbud finnas. Ett enkelt sätt att hitta dem är att helt enkelt söka på internet, på fraser i stil med ”golvslipning Stockholm” eller ”golvslipning Stockholm offerter” (byt bara ut Stockholm mot din stad). 

En välbeprövad strategi är att ta in offerter från flera olika firmor i ditt närområde. Du har då möjlighet att jämföra priser och att sätta dig själv i ett gott förhandlingsläge. 

25 Aug 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?