Vilken elektriker ska man anlita?

Ska ni installera golvvärme i er fastighet? Har ni många lägenheter i en och samma fastighet blir det ett stort arbete. Dels ska golven antingen rivas upp, en elektriker, eller golvläggare ska installera ett väl fungerande värmesystem. Sedan ska golvet läggas, antingen med klinker eller med trägolv. Du visste väl att man gott och väl kan installera golvvärme under ett trägolv? Jajamensan, det går hur utmärkt som helst. Ska man lägga golvvärme åt flera olika hushåll gäller det att välja en pålitlig elektriker som inte är någon dagslända, som finns idag och är borta i morgon.

Var hittar man en bra elektriker?

Har man inte de kontakterna i dagsläget, kan man googla efter en elektriker. Finns er fastighet antingen i Stockholm, eller i området kring, säg i Uppsala, kan man då med fördel skriva ”elektriker Uppsala” eller ”elektriker Stockholm” – om det är där man behöver en sådan. Många elektriker har som arbetsfält även utanför Uppsala, då avstånden är så pass korta mellan Stockholm och Uppsala.

Googla efter en bra elektriker

När du väl har googlar de sökorden, får du flera förslag på elektriker i antingen Uppsala, Stockholm, eller den ort som du har skrivit i sökfältet på Google. Då kan du gå till nästa steg som är att begär in offerter och jämför pris med arbete. Du kan även be om referenser, om du trots det är osäker på hur bra företaget är som erbjuder elektricitetsinstallationer. Vissa är mer eller mindre erfarna med stora arbeten. Välj då ett kunnigt och erfaret företag, som har många bra referenser. Har företaget inga referenser alls, bör du inte anlita dem, såvida det inte är ett nystartat företag som ännu inte hunnit få några sådana, men är de ett nystartat företag har de säkerligen inte så stor erfarenhet av det slags arbete som du frågar efter.

Anlita rätt från början

Ibland händer det att det blir fel, även om det är ett behörigt företag som har gjort arbetet, då kan man behöva kalla in en riktig elektriker som inspekterar arbetet och säkerställer att allt blir rätt. I värsta fall har ”elektrikern” gjort fel, och man är tvungen att göra om allt och korrigera det som har blivit fel, eller så anlitar man någon som gör rätt från början. Så med detta vill vi säga att för den som vill ha elen installerad på rätt sätt från början bör vara säker på sin sak när man anlitar en elektriker eftersom det är ett stort arbete att rätta till fel. Särskilt när det kommer till golvvärme.

Detta säger ju sig självt. Har något gått fel måste hela golvet, eller delar av det rivas upp, felet korrigeras och sedan lägga om hela eller delar av golvet. Många golvslipare, eller golvläggare samarbetar med elektriker för att ta ett helhetsansvar gentemot sina kunder. Om man inte själv vill arbeta som spindeln i nätet, kan det underlätta att anlita en totalentreprenör, som då har kontakter med andra hantverkare och ansvarar för att hela arbetet utförs på bästa sätt.

20 Feb 2018

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?