Så ofta bör du renovera badrum

Hur ofta bör man renovera badrum? Allt beror på hur pass slitet badrummet är, och i vilka material som de tidigare renoveringarna är gjorda. Alla badrum slits ju ut förr eller senare, beroende på hur ofta och hur många som använder badrummet. Är man till exempel en familj på 2 vuxna och 2 barn, sliter man ju ut det efter 20 år. Ju större barnen är, desto oftare använder de badrummet.

Många vuxna använder det minst 2 gånger om dagen; duschar kanske både morgon och kväll. Efter några år, har fogarna mellan kakel och klinkerplattorna slitits ut. I sådana fall behöver man riva ut och lägga på nytt, eller om man ser till att underhålla fogarna och ser till att hålla borta all slags fukt genom att städa och rengöra kakel och klinkerplattorna, kan de hålla några år till.

Så slipper du slita ner badrummet

Om man är fyra vuxna som använder badrummet regelbundet, bör man inte låta det gå mer än 25 år mellan badrumsrenoveringarna för att undvika större skador av fukt. Då är det viktigt att renovera badrummet innan fukten har slitit ner materialet och kanske åstadkommit större skada.

Alternativ om du underhåller badrummet – om du ser att det släpper fog mellan kakelplattorna, kan du alltid köpa en fogspruta, antingen med silikon eller någon annan fogmassa. Fråga i din färghandel innan du bestämmer dig, vilken slags fogmassa som passar just i ditt badrum. 

Alternativ om du håller rent i badrummet – bara genom att hålla badrummet rent kommer badrummets material hålla för lång period. Genom att se till att badrummets kakelplattor, blandare och porslin inte samlar kalk, kan man hålla mnaterialet fräscht under lång tid.

När du väl bestämt dig för badrumsrenoering

Om du har bestämt dig för en badrumsrenovering är det i så fall dags att hämta information om olika hantverkare, samtidigt som du bör ta ställning till vilka material som du vill ha till badrumsrenoveringen. När det kommer till att välja hantverkare bör du välja en pålitlig sådan, som arbetar för att du ska bli nöjd, och som har hög kompetens, framför allt när det kommer till det viktiga arbetet med våtutrymmen i badrummet. Se till att hantverkarna har behörighet, och certifikat som visar att de är godkända vid arbete med våtutrymmen och är medlemmar i Byggkeramikrådet för våtrumsbyggen, har ansvarsförsäkringar, har F-skattsedel så att du som kund kan dra av arbetet i Rot-avdrag och arbetar nära din bostad, till exempel i Haninge, så du slipper dyra tjänsteresor till och från din bostad.

3 Mar 2019

Så blir du en framgångsrik fastighetsägare!

På den här webbplatsen finner du all information för att framgångsrikt äga och förvalta en fastighet. Du får reda på när du skall gör en ovk-besiktning och hur den skall utföras.  Under vilka omständigheter skall du utföra en relining och när skall du göra en komplett stamrenovering?